Som du kanske förstår så är vi väldigt sportintresserad så här kommer lite info för nästa år, 2014, som kommer att bli något av ett riktigt guldår med både vinter-OS samt fotbolls-VM i Brasilien. Utöver det finns det en hel andra intressanta turneringar och mästerskap att hålla utkik efter som exempelvis handbolls-EM och ishockey-VM.

istapparVinter-OS är för oss här i Sverige något som alltid är lite extra intressant eftersom vi genom åren har nått stora framgångar inom alla möjliga olika sporter. De första olympiska vinterspelen arrangerades i franska Chamonix 1924 och nästa års spel i Sotji i Ryssland blir de totalt 22:a i ordningen. Vinter-OS nästa år inleds 7 februari och pågår sedan i drygt två veckor fram till 23 februari.

En av de största begivenheterna under OS i Sotji blir såklart hockeyturneringen eftersom alla länder har sina absolut bästa spelare med, vilket i landslagssammanhang endast sker under just ett OS. Vill man göra dessa stora sporthändelser lite extra roliga för egen del kan man så klart alltid satsa en liten peng på olika matcher eller andra spelformer. Tack vare Internet är det idag möjligt att inte bara spela på enskilda matchresultat utan även på vilket lag som vinner en hel turnering eller vem som exempelvis vinner femmilen i OS.

Den största sporthändelsen nästa år är ju givetvis fotbolls-VM i Brasilien som pågår mellan 12 juni och 13 juli. Nästa års VM blir den totalt 20:e VM-turneringen sedan den första spelades i Uruguay år 1930. Turneringen kommer att spelas på tolv olika platser runt om i landet med final på Maracana-stadion i Rio de Janeiro inför nästan 77 000 åskådare. Återstår att se om vi får se vårt svenska landslag i nästa års VM-turnering. Sverige har ju annars fina meriter från mästerskap just i Brasilien. När VM spelades i landet år 1950 kom Sverige hem med ett brons.

Den första stora sportturneringen nästa år blir handbolls-EM som avgörs i Danmark under andra halvan av januari. Bor man i södra delarna av Sverige kan det vara all idé att ta en tur över Öresund för att se handboll i yppersta världsklass. Det svenska landslaget, som på senare år blivit allt bättre efter några år i skymundan, är också kvalificerat.

Förutom OS-hockeyn spelas som vanligt även också ishockey-VM under senare delar av våren nästa år. Denna gång i Vitryssland mellan 9 och 25 maj. Även om kanske inte de allra bästa spelarna är med brukar trots allt ett hockey-VM vara ganska spännande, framför allt slutspelet.

Posted in: Sport.
Last Modified: augusti 18, 2015