När sommaren är runt hörnet kan det vara frestande att sätta igång med sommaraktiviteterna även fast kroppen kanske inte tillåter. Det är viktigt att du är i god form när du ska hoppa i din kanot inför sommaren.

Om du har problem med axlarna eller ryggen är det lätt att det förvärras om du biter ihop och låter det slita på din kropp. Det bästa du kan göra är att tidigt söka hjälp för dina besvär. Idag finns det olika Muskelcentrum och andra kliniker som hjälper dig att titta på din åkommor.

Idrottsskador kan bli värre

Först och främst är det viktigt att du kollar upp dina skador och har ett gediget arbete för att bli skadefri. När det kommer till idrottsskador är det lätt att ignorera för att du fortfarande kan utföra aktiviteter som paddling och simning. Men det som kan hända är att dina skador förvärras om du inte jobbar proaktivt. När du väl får riktigt ont kan det vara försent och du kan komma att ha ont på en kronisk nivå.

Förebyggande

Det absolut bästa sättet är att du arbetar förebyggande. Du måste jobba för att bli helt smärtfri. Få hjälp med förebyggande övningar av en naprapat eller expert.

Posted in: Tips.
Last Modified: februari 16, 2022