Det här med att hålla igång sin kondition kan vara lättare sagt än gjort. Särskilt på vintern kan det vara svårare just för att du inte kommer ut lika mycket. Men som tur är finns det många bra lösningar för oss i kallare klimat. Till exempel kan du träna hemma, och en motionscykel kan verkligen bygga upp din kondition.

Få tillräckligt med motion

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man ska utföra pulshöjande fysisk aktivitet ca 150 – 300 minuter i veckan. Det innebär att du måste få ordentligt med motion för att bygga upp din kondition. Det är där motionscykeln kommer till nytta.

Det bästa med en motionscykel är att den är så lättillgänglig, du behöver inte ens gå utanför hemmet för att sätta igång. Sedan finns det många olika sätt att bygga upp din kondition på. Till exempel kan du cykla i ett lugnare tempo i 30 minuter, där du utmanar hur länge du orkar. Eller också kan du köra sprint, där du trampar så hårt du kan och sedan lugnare tempo med jämna intervaller.

Om det enda som saknas är cykeln så kan du hitta något här. Så sätt igång att öka din kondition med en motionscykel hemma, du ångrar aldrig det du gör för hälsan.

Posted in: Tips.
Last Modified: februari 1, 2023