En båt, soluppgång och spegelblankt vatten. En riktigt bra kombination. Det är en speciell känsla när man glider sakta på vattnet och alla borde få uppleva det. Oavsett om du har en stor eller liten båt så går det oftast att få med sig hela familjen. Det är en rolig upplevelse för alla att få åka båt över vattnet.

båt

När man är på okänt vatten är det viktigt att lära sig vars man får köra och vars det kan finnas faror. Vet man hur och var man ska köra så är det riktigt kul, man vet aldrig vad som väntar bakom nästa udde eller ö. Det är viktigt att lära känna sitt vatten. Det kan finnas förbjudna områden att segla på eller kasta ankare. Kolla efter förbudsskyltar eller varningsskyltar.

Känner man sig osäker på hur man ska färdas på vatten så är det bra att skaffa ett förarintyg. Du lär dig grunderna i framförandet av en fritidsbåt och får ett bevis på att du har kunskaper om hur du navigerar dig på vattnet, att du har kunskap inom sjösäkerhet och sjövett.

Om du vill framföra en båt som är bredare än 4 meter eller längre än 12 meter så skaffar du ett kustskepparintyg. Det är ett intyg på att du behärskar de större båtarna och att du har teoretisk kunskap om regler och navigation.

Det kan kännas lite krångligt eller svårt det här med förarintyg och kustskepparintyg. Fordonskurser.se har mycket information och tips.

Posted in: Segla.
Last Modified: mars 29, 2017